KAHRAMANMARAŞ / AFŞİN - Hüyüklü Ortaokulu

TARİHÇE

Hüyüklü köyüne ilk olarak okul1939 yılında bugünkü lojmanların bulunduğu yere yapılmıştır. Okul 1943 yılında faaliyete geçmiştir. İlk olarak Durmuş Ali isminde bir eğitmenle eğitim öğretime başlamıştır. O günkü okul binası bir müdür odası iki dersane bir salon ve okulla bitişik olarak yapılan bir lojmandan oluşmaktadır. O günkü okulda 1961 yılına kadar eğitim öğretime devam edilmiştir. 1962 yılında yeni bir okul yapılarak faaliyete geçmiştir. Binada bir müdür odası iki dersane bir araç gereç odası yapılmıştır.  Bunlara ek olarak bu binadan ayrı içinde tuvalet bulunan ve odunluk, kömürlüğün olduğu küçük bir binada yapılmıştır. Yıkılan eski bina eski bina yerine 2 tane lojman yapılmıştır. Eğitim öğretime devam edilen okul binasına ek olarak 1984 yılında zamanın muhtarı Emin ARSLAN'ın girişimleri sonucunda köylü vatandaşla devlet işbirliği ile iki dershane yapılmıştır. Okul binası dört dershane bir müdür odası bir salon bir depo ayrıca odunluk kömürlük ve tuvaletlerden oluşan binayla beraber iki binadan oluşmaktadır. Okulun ilk yapılan ihata duvarı zamanla toprak aşınması ve kayması sonucu yıkılmıştır. Yine aynı zamanın köy muhtarı Emin ARSLAN'ın girişimleri ile tamamı köylülerin katkılarıyla yapılmıştır. Bu ihata duvarı 1990 yılının yaz tatilinde yapılmıştır. Köyümüzde 1992 yılında Emin ARSLAN''ın ve köy halkından Hacı Ahmet ARSLAN'ın arsasını bağışlaması sonucunda Nadır köyü yolu üzerine dört dersane bir müdür odası bir salon ve tuvaletlerden oluşan yeni bir bina yapılmış olup okulumuz 1994-1995 eğitim öğretim yılında ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür.

Okulumuz derslik sayısının durumu yetersiz olması sebebiyle okul müdürlüğünün ve köy muhtarının girişimleri sonucunda köylü devlet işbirliği ile yapılmak üzere 6 derslikli ve iki katlı bir bina projeye alınmış ve 2006 yılının ağustos ayında bu binanın temeli atılmıştır. 2009-2010 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Halen bu okulda eğitim öğretime devam edilmektedir. Ortaokul binasının yetersiz olması sebebiyle ortaokul için yeni bir binanın yapılması kararlaştırılmış olup 2014-2015 eğitim öğretim yılında bu binanın da hazır hale getirilmiştir.

Yayın: 12.05.2014 - Güncelleme: 12.07.2023 14:55 - Görüntülenme: 763